Масло жожоба для обличчя: збереження молодості

Фото - масло жожоба для обличчяПро користь косметичних масел людству відомо з найдавніших часів. Століттями, поки не існували готові креми для обличчя, жінки за допомогою таких масел доглядали за шкірою, живили її, пом'якшує і розгладжує.

Масло жожоба для обличчя та волосся використовується і понині - це незамінний компонент безлічі косметичних засобів.

Загадкове рослина

Масло жожоба - вельми поширений інгредієнт різних косметичних засобів для шкіри і волосся. Але про походження масла мало хто знає.

Жожоба - гіллясте вічнозелений чагарник родом з Північної Америки. Офіційна назва цієї рослини - Симмондса Китайська. Цікаво, що всупереч своїй назві, цей чагарник в Китаї ніколи не ріс.

Вчені допустили помилку при розшифровці опису рослини і назвали Симмондса НЕ каліфорнійської, як передбачалося спочатку, а китайської. У такому вигляді ім'я рослини увійшло в усі довідники.

Сьогодні плантації Симмондса є не тільки в Америці, але і на Близькому Сході та в Африці. Хоча рослина вважається невибагливим, для отримання повноцінного врожаю насіння необхідні певні кліматичні умови.

Склад і властивості масла

Масло жожоба отримують з насіння рослини методом холодного пресування, який дозволяє зберегти всі корисні речовини. Масло являє собою рідкий рослинний віск, нерозчинний у воді.

За своїм складом масло жожоба близько до спермацет - унікальному продукту тваринного походження.

Масло жожоба має золотисто-жовтий відтінок. При кімнатній температурі масло, на відміну від інших рослинних восків, залишається рідким.

На холоді рідина густіє і частково втрачає прозорість, але при температурі 17-20 градусів швидко відновлює свої властивості. Запаху масло жожоба не має.

До складу олії жожоба входять амінокислоти і жирні кислоти, а також вітамін E.



Унікальність масла жожоба в тому, що до його складу входить так званий «рослинний колаген» - комплекси амінокислот, який за своїм складом близькі до речовини, що додає шкірі пружність.

Таким чином, масло активно використовується для догляду за шкірою як омолоджуючий засіб.

Ще одна відмінність олії жожоба - його стійкість до окислення. Масло не прогоркает протягом тривалого терміну, навіть якщо зберігається в невідповідних умовах.

Завдяки цій особливості масло жожоба є цінним компонентом безлічі косметичних засобів.

Після нанесення масла на шкірі з'являється найтонша плівка, яка зберігає зволоженість епідермісу і одночасно захищає шкіру від несприятливих впливів навколишнього середовища. Зокрема, натуральне масло жожоба здатне захистити шкіру від ультрафіолетового випромінювання, а також від дії вільних радикалів та інших агресивних факторів.

При цьому особа не набуває неприємного жирного блиску, плівка масла зовсім непомітна.



Показання та протипоказання

Масло жожоба має дивовижні властивості і використовується для боротьби з різними шкірними дефектами. На відміну від багатьох масел, воно добре підходить не тільки для сухої, але і для жирної шкіри обличчя.

Глибоко проникаючи в пори, це масло живить епідерміс, зволожує шкіру і робить її гладкою.

Протизапальні властивості олії жожоба дозволяють використовувати його для лікування різних дерматитів, вугрового висипу і інших дефектів. А що міститься в маслі рослинний колаген ефективно бореться з ознаками старіння.

Масло може використовуватися як для профілактики вікових змін, так і для боротьби зі зморшками, в тому числі і навколо очей.

Взагалі, для догляду за старіючої, яка втрачає пружність і в'ялою шкірою масло жожоба підходить ідеально. Воно заспокоїть роздратування і наповнить стомлену шкіру енергією, поліпшить колір обличчя і додасть шкірі пружність.

Це неперевершене засіб для догляду за лущиться, пересушеної і збезводненої шкірою. За допомогою олії жожоба можна «стерти» зморшки навколо очей, зволожити шкіру і надати їй тонус.

Використовується масло і для вирішення більш серйозних проблем. Наприклад, якщо змащувати маслом жожоба келоїдні рубці, вони з часом стануть менш помітними.

Ефективним масло буде і при дерматитах, екземі, псоріазі, нейродерміті.

Оскільки масло жожоба не викликає алергії, воно може застосовуватися навіть для догляду за малюкової шкірою.

Якщо після застосування інших косметичних засобів на чутливій шкірі Чутлива шкіра: причини і догляд за нею особи можуть з'являтися роздратування, то масло жожоба всім можна використовувати без побоювання. Індивідуальна непереносимість - єдине протипоказання до застосування такого масла - зустрічається рідко.

Способи застосування

Масло жожоба може застосовуватися для догляду за шкірою як у чистому вигляді, так і в суміші з іншими рослинними оліями. Як правило, для приготування сумішей до масла жожоба додають таку ж кількість абрикосового, мигдалевого або персикового масла.

Для догляду за жирною шкірою рекомендується використовувати суміш олії виноградних кісточок з маслом жожоба.

Для догляду за ніжною шкірою навколо очей олії жожоба змішують з маслом авокадо. Додатково поліпшити таку суміш можна, збагативши її ефірними маслами сандалу, троянди, неролі, м'яти М'ята і її корисні властивості: ароматна свіжість.

А для обробки глибоких зморшок використовують суміш олії жожоба з мигдальним маслом, з додаванням ефірних масел сосни, м'яти, фенхелю або неролі.

Для догляду за жирною, схильної до запалень шкірою в масло жожоба додають ефірні масла лаванди Цілющі властивості лаванди - не тільки приємний аромат, чайного дерева, гвоздики Гвоздика: вишукана ароматерапія. Масло можна рясно наносити на чисту шкіру на п'ятнадцять-двадцять хвилин у вигляді маски.

Після закінчення процедури слід умитися прохолодною водою.

Чудово підходить масло жожоба і для збагачення готових косметичних засобів: кремів, масок, лосьйонів. Це дозволяє зробити звичайну косметику більш ефективною.





Увага, тільки СЬОГОДНІ!