Найогидніші інгредієнти в косметиці

Фото - інгредієнти косметикиЧи замислювалися ви коли-небудь, з чого виготовлений ваш крем для гоління або улюблений парфум? Швидше за все, ні - косметика, що зберігається у вашій ванній кімнаті, потрапляє під ту ж категорію, що й соус: до тих пір, поки вона нешкідлива, люди не замислюються про склад тих косметичних засобів, якими вони користуються.

Втім, порівняння з соусом не надто доречно: інгредієнти, які використовуються для виготовлення косметики, куди огидніше.

Ланолін, або тваринний віск

Зустрічається в складі: крему для гоління, лосьйонів, кремів для шкіри, шампунів, засобів для зняття макіяжу, губної помади.

Судячи по звучанню, «ланолін» - це щось м'яке, заспокійливу, затишне. На ділі ж ланолін являє собою не саму приємну субстанцію, до якої нормальні люди не наважилися б навіть доторкнутися.

Причина дуже проста: пригадаєте стан власного волосся після декількох днів без душу і той жир, який накопичується на брудних волоссі. Ця липка, неприємна субстанція - шкірне сало, секреція сальних залоз.

Фактично ланолін являє собою те ж саме речовина - тільки зібране з брудною, жирної вовни овець і використовується при виготовленні самих різних продуктів, від кремів для взуття до антикорозійних покриттів. І це ж саме речовина входить до складу косметики.

З ланоліном стикаються абсолютно всі люди, що користуються кремом для гоління або шампунем. Жінки з ланоліном знайомі ще тісніше - оскільки саме ланолін використовується при виготовленні губної помади для того, щоб зробити її жирної і липкою.

Ланолін до складу своєї декоративної косметики включають багато косметичні бренди - в тому числі і такі відомі, як Revlon і Estee Lauder, які, втім, не згадують в рекламі нової «революційної» губної помади про те, що до складу її входить жир з овечої вовни . Ланолін, втім, абсолютно нешкідливий для людського здоров'я, проте чи варто говорити про те, наскільки огидний цей косметичний інгредієнт при найближчому розгляді?

Сквален, або жир печінки акули

Зустрічається в складі: зволожуючою косметики, сонцезахисної косметики, тіней для повік, губної помади і масел для ванни.

На відміну від ланоліну, навіть назва «сквален» звучить досить неприємно, а на ділі ця субстанція ще більш огидна - сквален являє собою жир, вичавлений з печінки акули. Деякі люди приймають таблетки сквалена навмисно, оскільки вважається, що цей інгредієнт має ряд цілющих властивостей - що саме по собі, втім, досить суперечливе.

Інші ж стикаються зі скваленом тільки в складі косметики.



Сквален має низку очевидних для виробників косметики переваг: ця субстанція легко всмоктується шкірою, не залишаючи брудних слідів, добре поєднується з іншими жирами і покращує зовнішній вигляд шкіри. Саме тому сквален вважається «ідеальним» інгредієнтом практично будь косметики, від бальзаму для губ до сонцезахисного крему Сонцезахисний крем: не тільки для пляжу.

Найчастіше сквален використовується при виготовленні зволожуючих засобів для шкіри обличчя.

Багато косметичні бренди відмовляються від використання сквалена при виготовленні косметики, оскільки в ряді країн полювання на акул вважається забороненою, і замість цього використовують натуральні альтернативи - наприклад, оливкове масло або масло паростків пшениці. Косметичний гігант Unilever від використання сквалена при виготовленні косметичних засобів відмовився всього пару років тому.

Сіра амбра, або блювотні маси кита

Зустрічається у складі парфумерії

Сіра амбра - дуже цінний інгредієнт в парфумерній індустрії, використовуваний при виробництві жіночої та чоловічої парфумерії. Фактично амбра являє собою спеціальну воскоподібного жирну субстанцію, яка захищає шлунок китів від різного роду пошкоджень їжею.

Виділяється в шлунку кита амбра поступово накопичується, в результаті виходячи назовні разом з блювотними масами.



Здавалося б, блювота кита - субстанція далеко не найцінніша, проте вартість сірої амбри більш ніж висока і досягає 20 доларів за грам. Знавці порівнюють амбру з якісним вином - як і вино, амбра з плином часу стає лише дорожче.

Історія використання сірої амбри людиною більш ніж тривала: за всю історію людства амбра використовувалася для додання смаку страв, в якості афродизиака Афродизіаки - викликають бажання там де треба і пахощі. Сьогодні амбра стала одним з найпоширеніших інгредієнтів у виробництві парфумерії.

Володіючи власним своєрідним запахом, амбра цінується парфумерами усього світу зовсім не тому: найцінніше її властивість - здатність підсилювати інші аромати, продовжувати їх. Цікаво, що американські парфумерні компанії останнім часом все рідше використовують цей інгредієнт, а ось французькі парфумери в цьому відношенні куди більш ліберальні: наприклад, в легендарних парфумах Chanel №5 раніше можна виявити сіру амбру.

Діатоміт, або мертві водорості

Зустрічається в складі: коштів для лікування акне Лікування акне - видавлювати не рекомендується, всеочисній косметики для особи, отшелушивающей косметики

Діатоміт - скам'янілі відкладення, що складаються з панцирів діатомових водоростей. З цими водоростями знайомі всі любителі акваріумних рибок - саме через них дно і стінки акваріума регулярно доводиться очищати від неприємної, погано пахне слизу.

Діатомові водорості являють собою мікроорганізми, протягом мільйонів років існуючі в морській воді і з часом під тиском водних товщ утворюють особливу шарувату породу, або діатоміт. Скам'янілі мертві водорості вельми цінуються експертами в першу чергу за рахунок своїх абразивних властивостей: діатоміт легко кришиться, а його осколки володіють достатньою гостротою.

З діатомітом стикався кожен, хто хоча б раз у житті користувався отшелушивающим скрабом для обличчя і тіла. Хоча для деяких живих організмів диатомит вважається небезпечним, крупинки скам'янілих мертвих водоростей занадто малі, щоб заподіяти шкоду людської шкіри - але в той же час досить ефективні для видалення відмерлих клітин шкіри, що скупчуються з часом.

Зрозуміло, косметичні бренди воліють не афішувати використання діятимуть - хоча б тому, що сама ідея розмазувати по шкірі останки мертвих, слизькі водоростей більшості людей напевно здасться відразливою. Замість цього виробники косметичних скрабів приписують ефективні отшелушивающие властивості інших інгредієнтів у складі косметики - хоча насправді більшість скрабів своєї ефективністю зобов'язане саме входить до складу діатоміту.

Гуанін, або риб'яча луска

Зустрічається в складі: шампунів, лаків для нігтів і іншої косметики

На етикетці косметичних засобів гуанін вказується в складі косметики як CI 75170 або ж описується красивим словосполученням «екстракт природного перлів». На перший погляд здається, що цей інгредієнт не так уже й поганий - адже його джерелом виступає природний перли.

Насправді ж гуанін не має з перлами нічого спільного: цей інгредієнт добувають з луски мертвих риб, витриманих у спирті.

З гуаніном так чи інакше стикалися більшість жінок: хоча ця речовина не має нічого спільного з перлами, гуанін активно використовують при виробництві косметики різні бренди, оскільки цей інгредієнт додає косметиці ніжний сріблястий блиск. Гуанін - улюблений інгредієнт виробників лаків для нігтів: CI 75170 можна виявити в складі косметики таких відомих брендів, як Bourjois і Maybelline.

Холестерин

Зустрічається в складі: кремів для обличчя, зволожуючою косметики

Та ж сама воскообразная субстанція, що забиває артерії, провокуючи серцеві захворювання Серцеві захворювання: попередження та профілактика, одночасно вважається і одним з найпопулярніших інгредієнтів в косметичній індустрії. Холестерин можна виявити де завгодно: він зустрічається в сирі, молоці, свинині, яловичині та інших продуктах, надмірне вживання яких, як відомо, в кінцевому підсумку призводить до підвищення рівня холестерину і появи різних захворювань серцево-судинної системи.

Хоча медики і дієтологи в один голос твердять, що холестерин надзвичайно шкідливий для людського організму, виробники косметики з ними не згодні - оскільки в одному-єдиному випадку ця субстанція дійсно корисна. Завдяки своїм зволожуючим і пом'якшувальною властивостям холестерин допомагає шкірі зберігати вологу, внаслідок чого, в кінцевому підсумку, розгладжує зморшки.

Численні косметичні бренди - в тому числі і такі відомі, як L'Oreal, Dove і Elizabeth Arden - навіть не вважають за потрібне приховувати те, що до складу їх анти-вікової косметики входить холестерин. Зрештою, судячи з величезному попиту на різноманітні креми і лосьйони проти зморшок, жінки, намагаючись зберегти вислизає молодість, готові втирати в шкіру практично що завгодно.





Увага, тільки СЬОГОДНІ!