Масло троянди - дороге задоволення

Фото - масло трояндиМасло троянди - це ефірне масло, яке найчастіше виробляють з дамаської троянди, що володіє приємним, ніжним ароматом. Воно використовується в ароматерапії, косметичної індустрії, його також застосовують для догляду за шкірою і волоссям в домашніх умовах.

Справжнє рожеве масло коштує дорого і зустрічається у продажу досить рідко-до того ж, його часто підробляють, так що покупка натурального масла троянди найчастіше - питання великого везіння.

Застосування масла троянди

Це масло використовують для виготовлення кремів, лосьйонів і інших косметичних засобів, а також, звичайно, в парфумерії.

В ароматерапії олія троянди застосовують рівно в такій кількості, щоб його аромат був помітним, але не надто сильним. Його можна самостійно додавати в масажні масла і креми (концентрація рожевого масла в них може досягати 1%).

Встановлено, що мало троянди при зовнішньому застосуванні добре абсорбується шкірою, і надає розслабляючу дію, навіть якщо людина одягає маску, яка не дає йому відчувати запахи.

Аюрведа радить використовувати масло троянди як тонізуючий, антибактеріального і проносний засіб. У масла є й інші корисні властивості, про які йтиметься нижче.

Корисні властивості масла троянди

Ефірна олія троянди містить всі корисні речовини, які є у складі пелюсток троянди, наприклад, вітаміни групи В, вітамін С і вітамін К, кальцій, калій, мідь і йод. Дослідження показали, що воно може успішно використовуватися при цілому ряді порушень.

  • Депресія. Солодкий аромат троянди піднімає настрій і допомагає впоратися з пригніченістю і апатією. Дослідники відзначали, що люди, які регулярно використовують масло троянди для ароматерапії або масажу, відрізняються, в середньому, більшою впевненістю в собі, і рідше бувають у поганому настрої.

    Аромат рожевого масла допомагає налаштуватися на позитивний лад, подолати тривожність Тривожність - як відрізнити норму від патології?, більш оптимістично дивитися на життя.

    Втім, слід зазначити, що при клінічної депресії ефірне масло троянди, в кращому випадку, може бути лише ефективною підмогою в лікуванні, але тільки з його допомогою впоратися з цим порушенням неможливо.

  • Стрес. Кілька крапель ефірного масла в аромалампе Аромалампи - створять атмосферу допомагають швидше відпочити після важкого дня, набратися сил і тимчасово відволіктися від проблем.

    Аналогічним ефектом володіє гаряча ванна, в яку додано декілька крапель олії.

  • Головний біль та інші види болю.

    Запах ефірного масла троянди, якщо він не дуже інтенсивний, швидко полегшує головні болі, а компреси з маслом троянди допомагають при м'язових болях. Є відомості, що компреси також є ефективним засобом проти спазмів.

  • Проблеми жіночої репродуктивної системи. Ароматерапія з використанням ефірного масла троянди рекомендована для полегшення симптомів передменструального синдрому - вона допомагає впоратися з дратівливістю Дратівливість - постарайтеся контролювати свій настрій, нервозністю, і поліпшити загальне самопочуття жінки.

    Крім того, олію використовують при порушеннях менструального циклу і різних проблемах, що виникають під час менопаузи- передбачається, що воно допомагає за рахунок своєї здатності впливати на секрецію жіночих статевих гормонів, але цього ще немає достатньо переконливих наукових підтверджень.



Прихильники альтернативної медицини радять вагітним жінкам, які страждають від частих нападів нудоти, регулярно проводити сеанси ароматерапії з використанням ефірного масла троянди.

  • Вірусні та бактеріальні інфекції. Зовнішнє застосування масла троянди допомагає при різних шкірних інфекціях, а ароматерапію з цим маслом можна застосовувати для лікування вірусних інфекцій дихальних шляхів.
  • Низьке лібідо. Про те, що масло троянди є сильним афродизіаком Афродизіаки - викликають бажання там де треба, люди знали ще в давнину.

    Масаж з ефірним маслом троянди і маслом жожоба або іншим маслом-основою збуджує, пробуджує чуттєвість, і підсилює статевий потяг.

  • Проблеми зі шкірою.

    Масло троянди для обличчя часто використовується для нормалізації роботи сальних залоз, звуження пор, поліпшення кольору шкіри і усунення дрібних зморшок. Воно помітно покращує стан шкіри у людей, які страждають від легких форм акне, швидко стягує пори за рахунок астрінгентних властивостей, і робить тон шкіри більш рівним і здоровим.

    Для догляду за проблемною шкірою рекомендується нанести на ватний диск трохи олії жожоба, змішаного з невеликою кількістю масла троянди, і обережно протерти ним особа. Повторюйте процедуру щодня, один або два рази на день.

Людям з дуже чутливою, схильною до подразнення і висипань шкірою, перед тим, як використовувати ефірна олія троянди для обличчя, рекомендується протестувати його на маленькій ділянці шкіри з внутрішньої сторони ліктя або за вухом.

Для усунення дрібних зморшок і уповільнення процесу старіння шкіри рекомендується два або три рази на тиждень робити маску для обличчя з олією троянди. Для її приготування вам потрібно дві столові ложки меду, дві столові ложки мигдалевого масла, п'ять крапель олії троянди і одна крапля рідкого вітаміну Е. Ретельно змішайте інгредієнти, нанесіть маску на очищену шкіру обличчя і шиї, і залиште її на п'ятнадцять хвилин.

Змийте маску водою кімнатної температури. Масло троянди прекрасно омолоджує, освіжає, насичує клітини поживними речовинами, зволожує і розгладжує шкіру.

Найкраще для догляду за шкірою підходить не звичайне ефірне, а косметичне масло троянди - його якість суворіше контролюють, і воно рідше викликає роздратування шкіри.

  • Токсини і циркуляція крові. Масаж з використанням ефірного масла троянди особливо ефективно покращує кровообіг, лімфоток, і стимулює виведення токсинів.
  • Дихальні шляхи.

    Інгаляції з маслом троянди корисні при кашлі, бронхіті, астмі, та ряді інших захворювань, що вражають респіраторну систему. Проводьте інгаляцію, як завжди - додавайте в окріп кілька крапель олії (достатньо 3-4 крапель на 2-3 літри води), і протягом 15-20 хвилин вдихайте гарячий ароматний пар.

  • Серце.

    Масло троянди допомагає довше зберігати серце здоровим, і підтримувати нормальний кров'яний тиск. Дослідження, в яких брали участь люди, які страждають від гіпертензії, показали, що регулярне використання цього масла для ароматерапії і масажу допомагає краще контролювати артеріальний тиск, і покращує загальне самопочуття пацієнтів.

  • Волосся.

    В аптеках і магазинах ви не знайдете спеціальне масло троянди для волосся, але для догляду за волоссям прекрасно підходить звичайне косметичне або чисте ефірне масло троянди. Його використовують при запаленні, свербінні і сухості шкіри голови: рожеве масло надає зволожуючу і заспокійливу дію.

    Воно також стимулює ріст волосся, допомагає при різних інфекціях шкіри голови, і захищає волосся від шкідливого впливу гарячої укладання. Змішайте кілька крапель олії троянди з однією або двома столовими ложками олії жожоба або мигдального масла, і масажними рухами розподіліть цю суміш по шкірі голови.

    Якщо у вас дуже сухі, ламкі, пошкоджене волосся, після того, як вимиєте голову, долонями нанесіть на волосся трохи масла троянди, змішаного з маслом-основою. Робіть це кожен раз після миття голови, і через кілька тижнів стан волосся помітно покращиться.





Увага, тільки СЬОГОДНІ!