Масло шипшини: ніжний рожевий лікар

Фото - масло шипшиниАптечне масло шипшини, отримане з дрібних насіння корисного плода, не просто ліки, воно ніжно живить шкіру, усуваючи дрібні зморшки, додає внутрішнє сяйво. Через високий вміст вітамінів і жирних кислот олію застосовують в косметології та фармакології, після пластичних операцій для якнайшвидшого загоєння і розгладження рубців.

Як отримують масло шипшини

Масло шипшини отримують методом гарячої екстракції органічними розчинниками з подрібненого насіння плодів рослин родини Рожеві. За кольором масло мало схоже на красивого батька, навесні пахучого ніжними квітами, а восени щедро віддає цінні дари.

Масло шипшини являє собою маслянисту рідину бурого або оранжевого кольору з зеленим відливом і дуже специфічним запахом. На смак воно гірке, важке.

Корисні властивості олії

Масло шипшини цінується за високий вміст вітамінів С, Е і А, будучи багатим постачальником насичених і поліненасичених жирних кислот і каротинів. Продукт містить лінолеву, олеїнову, ліноленову, стеаринову, пальмітинову, бегеновая і міристинову кислоти.

Масло має протимікробні, вітамінними, зволожуючими, протизапальними і тонізуючу властивостями.



Масло шипшини може застосовуватися в чистому вигляді, частіше використовується як добавка в суміші з іншими маслами - лісового горіха, безсмертника, лаванди Цілющі властивості лаванди - не тільки приємний аромат, мандарина, жасмину Жасмин в ароматерапії: королівський аромат для настрою, здоров'я, краси і неролі.

Масло у фармакології

Олія насіння шипшини широко застосовується в якості лікарського засобу для загоєння тріщин, саден, ран, оскільки володіє потужними регенеруючі властивостями. Завдяки тому, що до складу масла входять жирні поліненасишенние кислоти і жиророзчинні вітаміни, воно є відмінним профілактичним засобом при пошкодженнях судин і атеросклерозі.

Масло захищає від сонячних опіків і зимових обморожень, досить змастити обличчя і руки перед виходом на вулицю. При екземі, псоріазі, лущення шкіри, пролежнях, дерматозах різної етимології масло шипшини незамінне: воно акуратно і дбайливо заліковує рани, живлячи їх зсередини.



Цей жирний продукт відновлює пошкоджені ділянки шкіри, попереджає їх рубцювання.

Жирне масло нормалізує проникність клітинних мембран, роблячи позитивний вплив при хронічних захворюваннях легенів, нирок, швидко загоює рани і сприяє репаративну процесам при серйозних переломах. Досить рідко масло вживається в їжу, в основному використовується у вигляді розтирань і примочок, у складі клізм при виразковий коліт.

На відкриті рани примочки з маслом прикладати не рекомендується, краще провести лікування після того, як ранка затягнеться. Застосування масла може викликати алергічну реакцію, воно протипоказане при індивідуальній непереносимості.

Масло шипшини в косметології

Масло шипшини застосовується в препаратах для догляду за шкірою обличчя, тіла, за волоссям. При регулярному застосуванні воно здатне розгладити зморшки, зменшити шрами, зробити розтяжки менш помітними і усунути рубці на шкірі обличчя і тіла.

Особливо рекомендовано для догляду за шкірою навколо очей і рота. Корисно для лущиться, сухий і обвітреної шкіри, роздратованою і запаленої від сонця.

Застосування масла уповільнює процеси старіння, усуваючи його вікові наслідки - гусячі лапки навколо очей, обвисання шкіри. Регенеруючі властивості продукту сприяють підвищенню еластичності шкіри і поліпшенню кольору обличчя.

Після курсу застосування масла шипшини шкіра немов сяє зсередини молодістю і здоров'ям.

При шрамах і розтяжках рекомендований масляний масаж двічі на день, при цьому перші результати можуть з'явитися через місяць, повний курс складається з трьох - шести місяців щоденних процедур. У профілактичних цілях дві-три краплі олії наносять на очищену шкіру обличчя перед сном Сновидіння: як зрозуміти наші сни, втираючи їх по косметичних лініях.

Протипоказано до застосування масло насіння шипшини людям, що мають жирну шкіру з висипом вугрів Вугрі: лицьові неприємності, оскільки продукт провокує утворення нових прищів і вугрів.





Увага, тільки СЬОГОДНІ!